English
 • MAROS MŰVÉSZEGYÜTTES: TEGNAP A GYIMESBEN JÁRTAM
  MAROS MŰVÉSZEGYÜTTES: TEGNAP A GYIMESBEN JÁRTAM
 • DUNA TÁNCMŰHELY: KÖRTÁNC
  DUNA TÁNCMŰHELY: KÖRTÁNC
 • KUBAI EST A BARRIO LATINOVAL
  KUBAI EST A BARRIO LATINOVAL
 • FRENÁK PÁL TÁRSULAT: fa_UN
  FRENÁK PÁL TÁRSULAT: fa_UN
 • EXPERIDANCE PRODUCTION: EZEREGYÉV
  EXPERIDANCE PRODUCTION: EZEREGYÉV
 • GG TÁNC EGER: Carnations and Roses
  GG TÁNC EGER: Carnations and Roses
 • MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES: KIEGYEZÉS /150
  MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES: KIEGYEZÉS /150
 • Magyar Nemzeti Balett: A vágy villamosa
  Magyar Nemzeti Balett: A vágy villamosa
 • FEHÉR FERENC: THE STATION
  FEHÉR FERENC: THE STATION
 • KUBAI EST A BARRIO LATINOVAL
  KUBAI EST A BARRIO LATINOVAL
5. nap 2018. Június 22.
II. JÁNOS PÁL TÉR

18.00

BELVÁROSI BETYÁROK KONCERT

A zenekar tagjai:

Váray László - ének, gitár
Valastyán Tamás – ének, ütőhangszerek

Okos humorral megírt dalaik és előadásuk izgalmas, közös zenei- és koncert élményt ad a gyerekeknek. Műsorukat évszakokhoz igazodva építik fel, interaktív módon bevonva őket az előadásba énekléssel, mozgás-koreográfiával, megzenésített mondókákkal, továbbá a koncert része egy játékos hangszerismertető-bemutató is. Dalaik legnagyobb varázsa, hogy egyszerre két irányba is működnek, hiszen a gyerekekhez szólnak és a felnőtteknek is üzennek. A zenekar igényes-, művészi produkcióval szórakoztatja és terelgeti a gyerekeket.

 

NAGYSZÍNPAD 

19.00

FRENÁK PÁL TÁRSULAT:
fa_UN

Koreográfia és koncepció: FRENÁK Pál

Zene: GRYLLUS Ábris - FARKAS Miklós
Alpintechnika: ZOLTAI György
Fény: MARTON János
Hang: HAJAS Attila
Öltöztető: MÁTYÁS Katalin
Smink: NAGY Zsófia

Előadók:
Frenák Pál
(Eoin Mac DONNCHA)
ESTERHÁZY FANNI
MAURER Milán

Hogyan lehet valakinek világa? Mitől válik az életünk tényleg a saját életünkké? A fa_UN címében egyszerre merít a faun szóból, ám még inkább a Deleuze-i értelemben vett világ, azaz univerzum kifejezésből és a francia un, azaz egy szóból, amely azt jelöli, hogy egy, egyetlen karakter/jelenség/minőség áll a koreográfia fókuszában.
Különleges függesztett hálórendszer, hihetetlen dinamika – generációk felkavaró találkozásán keresztül a koreográfia újraértelmezett, örökérvényű egységet teremt a női és férfi, a fiatal és öreg, az állati és emberi oldal között.
A táncművészeti karrierjét Győrben kezdő Frenák Pál több mint harmincöt év után először látható újra a Győri Nemzeti Színház színpadán.

SZEGEDI KORTÁRS BALETT:
NÉGY ÉVSZAK – FEMINIZMA

Zene: Antonio VIVALDI
Írta: NAGY Kriszta Tereskova
Fény: STADLER Ferenc
Díszlet: CZIEGLER Balázs
Díszlet kivitelező: Scabello Bt.
Jelmez: Bianca Imelda JEREMIAS
Balett-igazgató: PATAKI András
Koreográfus: JURONICS Tamás

Táncolják:
Lili, a Lány: SZIGYÁRTÓ Szandra
a kis Lili: PATAKI Noémi
Halál: BOROVICS Tamás
Fiú: KISS Róbert

BOCSI Petra, NIER Janka, STÁRY Kata, TAKÁCS Zsófia, TOKAI Rita,
WÉNINGER Dalma, CZÁR Gergely, CSETÉNYI Vencel, HEGEDŰS Tamás,
HORVÁTH M. Gergő, VINCZE Lotár

Az évszakok múlása tavasztól télig afféle szimbolikus párhuzamba állítható az emberi életút fejlődésével, - nem először inspirálja alkotókat ez a párhuzam, - jelen esetben azonban az erős női fókusz teszi különlegessé ezt az utazást, melyhez Nagy Kriszta Tereskova „Feminizma” című írása segített irányt mutatni.
A még gyermek leány félénken közelít a másik nemhez: számára titokzatos világ az. Nem is nyer oda beeresztést igazából később sem, hiába kapcsolódik bárkihez is. Egyre inkább azt kell megtapasztalnia, hogy a férfiak világa egy kemény, zárt kör, ahonnan a nők eleve ki vannak zárva. Ez az erős akaratú nő azzal szembesül, hogy hiába próbálja ő is keményen, „férfihoz méltón”, férfias eszközökkel megállni a helyét, nem érdemel figyelmet, csak a teste, a női mivolta „bevetésével”. Megpróbál tehát ezzel a fegyverrel élni és áttörni az „üvegplafonon”, amely szinte láthatatlanul, de mégis ott feszül a két nem között, gátolja őt az előrejutásban, és nem engedi a följebbjutásban. A hatalom megszerzésekor azonban hiába a siker, hiába a véres győzelem, a végén egyedül marad önmagával, a még benne élő gyermeklánnyal. Végül legszebb táncát a Halállal táncolja el.

A Szegedi Kortárs Balett és a Müpa közös produkciója.

40'
Jegyár: 3.000, 3.500, 4.000 Ft

II. JÁNOS PÁL TÉR

21.00

COLOMBRE BAND KONCERT

A zenekar tagjai:
Váray László - ének, gitár
Almann Gergő - billentyűk
Gyergyádesz Péter - basszusgitár
Tarjányi Dávid - dob

Váray László dalszerző, énekes, zenekara a 2007-ben alapított Colombre Band. A zenekar dalai a hazai koncertsorozat mellett tavaly öt ország magyar közösségeibe jutottak el Erdélytől Kanadáig. Dalszövegei kiemelik Lacit kortársai közül, amelyek egyszerre szólnak a szívhez és az agyhoz, mindezt sok humorral és csibészséggel. Zenei irányzatok közül a legnagyobb hatással a blues, bluegrass, indie rock van jelen a dalokban, ének előadásukban sok hip-hop elemet is beépítenek. Egy rajongójuk fogalmazta meg a második Colombre Band lemezzel kapcsolatban: "Laci dalszövegei olyanok, mint egy jól nevelt pitbull: kitépi a szívedet, de végül visszahozza."

Ingyenes

Kisfaludy terem

21.30

UDVARHELY NÉPTÁNCMŰHELY:
APÁM TÁNCA

Hangosító: ZILINCKI Károly
Világosító: TOÁSÓ István
Igazgató: ORENDI István
Zenei összeállítás – játéktér: KÖNCZEI Árpád
Jelmezterv: PLUGOR Judit
Jelmezkészítés: MIKLÓS János, MIKLÓS-PAPP Zsuzsanna
Művészeti munkatárs: KÖNCZEI Villő

Rendező - koreográfus: KÖNCZEI Árpád

Tánckar:
ANTAL József, ANTAL Katalin, BÁLINT Endre, FALUVÉGI Erzsébet, FORGÁCS Hunor, FÜLÖP Csaba, HAJDÓ Lóránt, KEREKES Szendike, KOSZTA Kriszta, KOVÁCS Bernadett, SÍPOS Réka Katalin, HAJDÓ Árpád

Közreműködik a Kedves Zenekar,
ROMÁN Hunor, SZABÓ Lóránd, BÁLINT Zsombor,
BÍRÓ Imre, KEDVES Botond

Az Apám tánca népzenéből és néptáncból építkező előadás. Az eredeti forrásokból, gyűjtésekből és helyszíni élményekből táplálkozó népzene és tánc mellett erdélyi költők versei, versrészletei is elhangzanak az előadásban. A versek, versrészletek néhány fájdalmas, keserű gondolatot mondanak el: boldogságunk viszonylagos a minket körülvevő iszony miatt, de tenni és élni kell. Mi vagyunk, akik mindig elkésünk, akik a képből mindig kiesünk vagy időnk és lehetőségünk sincs belekerülni. És félünk, hogy egyszer elzárják a forrást, talán puszta megszokásból. Akkor mi lesz velünk? Van-e jövőnk? Az előadás szimbolikusan szeretne fogalmazni: az apám élete kegyetlen volt, de az apám öröksége, az apám „tánca” kötelez.

64’
Jegyár: 2000 Ft